Nagovor rektorja Katoliškega inštituta

stres-nagovor

Spoštovana obiskovalka, spoštovani obiskovalec!

Lepo Vas pozdravljam v imenu vseh sodelavcev na Katoliškem inštitutu in na njegovi Fakulteti za poslovne vede.

Smo sicer mlada visokošolska ustanova, vendar se vcepljamo v večstoletno tradicijo katoliških univerz, kamor sodijo tudi začetki visokošolskega študija na Slovenskem. Danes nam dela družbo nad 300 katoliških univerz po vsem svetu in čez 1000 drugih katoliških visokošolskih ustanov.

Tako predstavlja katoliško visoko šolstvo v svetu pomembno intelektualno moč in vzgojno–izobraževalno silo ter s tem znatno prispeva k avtonomiji, svobodi in pluralnosti univerzitetnega raziskovalnega in pedagoškega dela. S tem namenom so slovenski škofje sprejeli odločitev, da Katoliška Cerkev tudi v Sloveniji obogati izobraževalno in raziskovalno ponudbo, danes pa nosi kot ustanoviteljica Katoliškega inštituta to častno nalogo ljubljanska nadškofija.

Če se odločite za študij, izpopolnjevanje, dodatno izobraževanje ali kako drugo obliko udeležbe pri raziskovalnih in izobraževalnih dejavnostih Katoliškega inštituta, boste nagrajeni s kakovostnimi učitelji in mentorji, sproščenimi in spoštljivimi medosebnimi odnosi ter pozornostjo in upoštevanjem vaše individualne osebnosti in intelektualnih potreb. Povrh pa še z vsemi možnostmi, ki Vam jih lahko nudi zavod, ki ima več sto sestrinskih ustanov po vsem svetu.

Dobrodošli med nami!

zasl. prof. ddr. Anton Stres
rektor Katoliškega inštituta

 

Prijava na e-novice

Oblikovanje: Pozitiven Design. Produkcija: Kodington. Uporaba piškotkov.
© Fakulteta za poslovne vede, Katoliški inštitut, 2017. Vse pravice pridržane.