V četrtek, 12. septembra vabljeni na predavanje ge. Cecilie Fink Cerar: Poslovni bonton – orodje ozaveščenega poslovneža

V četrtek, 12. septembra vabljeni na predavanje ge. Cecilie Fink Cerar: Poslovni bonton – orodje ozaveščenega poslovneža

Spoštovani sedanji in bodoči študenti naše fakultete, predavatelji, člani Poslovnega kluba in vsi podporniki naše ustanove!

Pred začetkom novega akademskega leta, vas Fakulteta za pravo in poslovne vede Katoliškega inštituta vljudno vabi na zanimivo predavanje ge. Cecilie Fink Cerar, z več kot aktualno vsebino: Poslovni bonton – orodje ozaveščenega poslovneža.

Poznavanje poslovnega bontona je za poslovneža vitalnega pomena, če želi zgraditi dolgoročne in uspešne poslovne stike, kakovostno in spodbujajoče komunicirati zunaj in znotraj podjetja. Pravila dajejo delovnemu okolju smisel in okvir, znotraj katerega se vsi vključeni počutijo varni, poslovnežu pa samozavest, da uspešno vodi svoje podjetje. Predavanje bo osvetlilo nekaj osnovnih zakonitosti in ključnih pravil poslovnega bontona ter odgovorilo na vprašanje ZAKAJ so pravila poslovnega bontona (še vedno) aktualna.

Ga. Cecilia Fink Cerar, se je po zaključenem študiju jezikoslovja in sociologije v Ljubljani,  izpopolnjevala v Bruslju na International School for Protocol and Soft Diplomacy. V magistrski nalogi z naslovom Protocol Management – Leadership for Respect je raziskovala pomembnost poznavanja pravil protokola in bontona v vodstvu podjetja. Njena teza je bila, da je poznavanje protokola/bontona veščina mehke moči (soft power), ki vodji pomaga pri spodbujajočem vodenju svojih zaposlenih, predvsem z vidika spoštovanja, ki ga ta pravila odražajo. Kot poznavalka bontona in protokola že dlje predava in ozavešča o tem, zakaj je to področje interakcije v današnjem času tako zelo pomembno, saj zajema temeljne medosebne veščine kot so: čustvena inteligenca, načelnost, verbalna in neverbalna komunikacija, zaupanje in sodelovanje za skupno poslovno kulturo.
Svoje delovne izkušnje je pridobivala v različnih delovnih okoljih. Od leta 2012 je zaposlena v SNG Opera in balet Ljubljana kot vodja hostesne službe in podpora v trženju. Preko poznavanja tujih jezikov in življenja v različnih kulturah se je osebno srečala s tem, kako pomembno je prilagoditi način vodenja in komunikacije glede na situacijo, poslovni nivo in družbeno okolje.

Predavanje bo v veliki dvorani Mare in Vinka Lipovca na Katoliškem inštitutu, v četrtek, 12. septembra, z začetkom ob 17:00.

Kotizacije ni, prosimo pa za obvezno registracijo udeležencev do najkasneje torka, 10. septembra, preko te spletne povezave.


Generalni pokrovitelj dogodka je podjetje iDMC, za kar se mu lepo zahvaljujemo!


Kmalu nasvidenje!
 

Nazaj