Naglič, Andrej

Doc. dr. Naglič, Andrej

Predmeti
Doc. dr. Andrej Naglič je doktor znanosti in izvoljen v naziv visokošolskega učitelja za področje ustavnega in mednarodnega ter poslovnega pravo, pravnik s 14-letnimi delovnimi izkušnjami in duhovnik Nadškofije Ljubljana.

Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je pridobil tudi magisterij znanosti s področja mednarodnega prava. Doktorat znanosti je zaključil na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani, in sicer z disertacijo s področja človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Akademsko sodeluje s think-tancom Acton Institute iz Grand Rapidsa v ZDA.

Njegove delovne izkušnje obsegajo prakso v pravni službi glavnega sedeža Organizacije Združenih narodov v New Yorku, prakso v oddelku za mednarodno pravo Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije, vodenje pravne in kadrovske službe v podjetju Lipbled na Bledu, sodelovanje z Ministrstvom za pravosodje Republike Slovenije, zaposlitev v kabinetu Zavarovalnice Triglav v Ljubljani, članstvo v upravnem odboru zavarovalnic Triglav Kopaonik in Triglav Penzijski fondovi v Beogradu, pravno svetovanje Slovenski škofovski konferenci in vodenje Inštituta Karantanija v Ljubljani. Pastoralne izkušnje je pridobival v župnijah Šentvid nad Ljubljano in Kranj.

Poleti 2015 je bil imenovan za direktorja Katoliškega inštituta in predsednika upravnega odbora Fakultete za pravo in poslovne vede v Ljubljani.
foto_andrej_naglic.jpg