Valenzuela, Pia

Asist. mag. Valenzuela, Pia

Predmeti Aplikativna etika
BibliografijaCelotna bibliografija (SICRIS)
Asist. mag. Pia Valenzuela je diplomirala iz Filozofije na Universidad de los Andes (Santiago, Čile), kasneje je na Centro Internazionale di Studi Villa Balestra (Rim, Italija) študirala teološke predmete, nato je na Filozofski Fakulteti, Univerza v Ljubljani pridobila naziv magistrica znanosti iz filozofije-etike. Nazadnje je na Pontificia Università della Santa Croce (Rim, Italija) opravila izpit iz Licenza in Filosofia, specializacija Etika in Antropologija ter s tem začela doktorski študij s področja filozofije na omenjeni univerzi.

Na Universidad de los Andes in Universidad Andrés Bello v Čilu ter na Centro Internazionale di Studi Villa Balestra v Rimu je bila asistentka s predmetnega področja filozofske antropologije in etike. Pred dvema letoma je učila tudi etiko kot splošni predmet za študente z različnih fakultet na Universidad de los Andes.

Udeležila se je konferenc v Čilu, Rimu, Španiji in na Finskem. Kot članica raziskovalne skupine “'International Law and Religion'' je pri The Erik Castren Institute (University of Helsinki, Finland) sodelovala na projektu ''Intellectual history of International Law: Religion and Empire'' http://www.helsinki.fi/intlawhistory

Poleti 2016 je začela sodelovati s Fakulteto za poslovne vede v pisarni za mednarodno sodelovanje in bila jeseni 2016 izvoljena v naziv asistentke.
profilna_slika_pia.jpg