Vaupot, Zoran

Doc. dr. Vaupot, Zoran

Predmeti Temelji managementa, Uvod v razumevanje organizacije, Strateški management in politika podjetja, Mednarodno poslovanje, Management sprememb, Mednarodni management
Kontakt
Šifra raziskovalca38955
BibliografijaSicris
Učenjak
ORCID ID
Doc. dr. Zoran Vaupot, MBA, je doktor znanosti s predmetnega področja management, poslovnež s 30-letnimi mednarodnimi izkušnjami ter raziskovalec za področji management in ekonomija.

Diplomiral je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, kasneje na IEDC Bled pridobil naziv Executive MBA, nato na francoski univerzi UPMF (Université Pierre-Mendès-France, Grenoble) opravil diferencialne izpite za priznanje francoskega magisterija in študij zaključil na francoski univerzi  UVSQ (Université de Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines), kjer je doktoriral s področja vloge medkulturne komunikacije kot determinante tujih neposrednih naložb. Je tudi mednarodno certificiran vodilni presojevalec standarda kakovosti ISO 9001, registriran pri IRCA (International Register of Certificated Auditors).

Leta 1991 je dobil priložnost voditi projekt ustanovitve prvega slovenskega podjetja v Franciji po osamosvojitvi Slovenije. Ob zaključku projekta je po imenovanju za direktorja francoskega podjetja v Parizu delal pet let. Po vrnitvi v Slovenijo je od leta 1997 deloval kot poslovni in managerski svetovalec na številnih slovenskih in mednarodnih projektih, v zadnjem obdobju največ na področjih managementa sprememb, strateške in operativne podpore podjetjem pri internacionalizaciji poslovanja (tuje naložbe, izvoz, uvoz), optimizaciji organizacije, managementa poslovnih procesov ter razvoja človeških virov.

Pomladi 2016 je vstopil v akademski svet in začel kot visokošolski učitelj sodelovati s Fakulteto za poslovne vede, z julijem 2016 pa je nastopil tudi funkcijo njenega dekana. Vabljeni, da si preberete njegov intervju za revijo Demokracijaintervju za Slovenski čas in intervju za Reporter ter pogledate njegov nastop na posvetu z naslovom Od monopola do konkurence, ki je potekal v Državnem svetu Republike Slovenije 15. aprila 2019.

Njegovo vodilo pri delu je znana misel Immanuela Kanta:
Izkušnje brez teorije so slepe, teorija brez izkušenj pa je le intelektualna igra.
img_4877_modifiee.jpg