❗[AD FONTES]: Katoličani in politični vpliv v ZDA

❗[AD FONTES]: Katoličani in politični vpliv v ZDA

Predstavljamo vam izredni poletni Ad Fontes. Na obisk smo uspeli povabiti izjemnega mednarodnega strokovnjaka za področja ekonomije, filozofije, ekonomske ter verske svobode. Dr. Alejandro Alex Chafuen trenutno deluje kot direktor za mednarodno delovanje pri Acton Institute.
 
Tema pogovora bo usmerjena predvsem na politično delovanje katoličanov v ZDA in njihovega vpliva pri izbiri naslednjega predsednika ZDA. Pogovor je zanimiv za vse, ki se zanimate za mednarodno področje. Z zanimanjem na notranje politični in verski vpliv, ki ga imajo različne katoliške skupine, ter Katoliška cerkev na splošno v ZDA. Prav tako bomo primerjali spoštovanje osebnih svoboščin in verske svobode v Sloveniji in ZDA, ter kako to vpliva na aktivnost katoličanov na odločevalskih funkcijah.
Vabljeni, da se nam pridružite in skupaj z gostom izmenjate vprašanja, poglede in polemike. Potrdi svojo udeležbo s klikom na PRIDEM!
 
  Se vidimo v ponedeljek, 10. julija 2023 ob 11.00 v Predavalnici FPPV (vhod Družina, 3. nadstropje) na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.


❔ Kdo je Alex Chafuen?
dr. Alex Chafuen je ekonom, avtor in akademik, znan po svojem delu na področju ekonomije, financ in filozofije. Je direktor za mednarodne zadeve pri Acton Insitute, v preteklosti pa je služil kot izvršni direktor organizacije Atlas Network, neprofitne organizacije, ki podpira miselne skupine, ki zagovarjajo prosti trg po vsem svetu. Chafuen je napisal veliko del o podjetništvu, etiki in mednarodnih odnosih. Chafuen je doktoriral iz ekonomije na Univerzi Rey Juan Carlos v Španiji. Prav tako je opravil podiplomski študij na Mednarodni akademiji za filozofijo v Lihtenštajnu. Chafuen je poučeval na različnih univerzah, med drugim na Argentina Business University in Pontifical Catholic University of Argentina. V svoji karieri se je Chafuen zavzemal za klasično liberalne ideje in ekonomijo prostega trga. S svojim pisanjem, govorjenjem in sodelovanjem z miselnimi skupinami in organizacijami po vsem svetu si prizadeva za spodbujanje ekonomske svobode in individualne svobode.

Kaj je Ad fontes ali k (iz)virom?
Serija pogovornih dogodkov na FPPV, kjer mladim in starim ponudimo možnost poslušati izvire znanja, argumentiranih komentarjev in poglobljenih analiz v obliki prepoznavnih gostov ter strokovnih komentatorjev ter priložnost, da ob izviru razvijajo svoje misli, poglede ter rastejo v argumentaciji svoji stališč.
 
Prijavite se na FB dogodek.

Nazaj