❗[AD FONTES]: Ukrajina: od neopazne pastorke do ščita Evrope

❗[AD FONTES]: Ukrajina: od neopazne pastorke do ščita Evrope

Pred nami je že drugi dogodek v seriji pogovornih večerov AD FONTES, kar pomeni "k (iz)virom."

Tokrat bo naš pogovor namenjeni žalostni, a vseeno pomembni tematiki, ki se nas vseh vsakodnevno dotika, pa čeprav večkrat zanemarimo in mislimo, da je “vojna daleč”.
Tokrat nas bo AD FONTES predramil s temo „Ukrajina: od neopazne pastorke do ščita Evrope.“ O Ukrajini, prihodnosti Evrope in vojni na skrajnem vzhodu našega kontinenta se bosta pogovarjala in nas vabila k razmisleku zasl. prof. dr. Andrej Fink, kot moderator, in izr. prof. dr. Aleš Maver, ki podrobno študira dogajanje in iz prve roke pozna razmere v Ukrajini.

Vabljeni, da se nam pridružite in skupaj z gostom izmenjate vprašanja, poglede in rešitve vojnega dogajanja v Ukrajini in povezanimi problemi in dogodki, ki jih opažamo pri nas ter spreminjajo naš vsakdan.

Se vidimo v četrtek, 20. aprila 2023 ob 18.00 v Veliki dvorani FPPV (vhod Družina, 3. nadstropje) na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.
 
Kdo je Aleš Maver?
Aleš Maver si je trenutno največ kruha zaslužil s poučevanjem latinščine, trenutno pa je izredni profesor za srednjeveško zgodovino in lektor za latinščino na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Že zgodaj ga je zasvojilo zanimanje za politiko in za nove države v srednji in vzhodni Evropi, ki so v njegovem otroštvu rasle kot gobe po dežju. Zato se je ob zgodovini pozne antike in zgodnjega krščanstva, s čimer se poklicno največ ukvarja, ves čas zanimal za zgodovino in družbo teh držav. Veliko piše tudi o slovenski cerkveni in kulturni zgodovini. Poleg več znanstvenih monografij je izdal tri strokovne (vse pri Mohorjevi družbi iz Celja), Od klinopisa do Teodore, Za prgišče politike in nazadnje Ukrajina od igre prestolov do vojne za samostojnost.
Kaj je Ad fontes ali k (iz)virom?

Serija pogovornih večerov na FPPV, kjer mladim in starim ponudimo možnost poslušati izvire znanja, argumentiranih komentarjev in poglobljenih analiz v obliki prepoznavnih gostov ter strokovnih komentatorjev ter priložnost, da ob izviru razvijajo svoje misli, poglede ter rastejo v argumentaciji svoji stališč.

Potrdite udeležbo na: https://fb.me/e/1aocwdwgd

Nazaj