Gostili smo Erasmus študentko Wiktorio iz Poljske

Gostili smo Erasmus študentko Wiktorio iz Poljske

Na štirimesečni izmenjavi smo gostili Wiktorio Tórz, poljsko študentko 3. letnika programa CREATIVE MANAGEMENT s Collegium Da Vinci iz mesta Poznan.

1. Zakaj ste za izmenjavo izbrali Slovenijo in Fakulteto za poslovne vede Katoliškega inštituta?
Odločila sem se, da grem v Slovenijo zaradi lepega in čistega okolja. Ljubljana je prav tako najboljša izbira za izboljšanje jezikovnih spretnosti. Izbira FPPV je bila enostavna zaradi njihovega individualnega pristopa k študentu.

2. Kaj vam je bilo najbolj všeč med izmenjavo?
Sprejeti širjenje obzorij v mednarodnem okolju. Zelo mi je všeč pouk na fakulteti, moje znanje je zdaj na višji ravni. Tudi med pitjem kave ob Ljubljanici se enostavno morate še posebej lepo počutiti ob čudovitih jesenskih vibracijah v središču mesta. To je očarljivo, dajem vam zagotovilo!

3. Kaj ste izboljšali?
Izboljšala sem angleščino. Čeprav še vedno ni najboljša, se po teh štirih mesecih ne bojim več govoriti. V razredu sem pridobila tudi nova znanja na področju managementa.

4. Ali bi svojim kolegom priporočili, naj ponovijo vašo izmenjavo na FPPV?
Priporočam jim, da sodelujejo v izmenjavi Erasmus+ na FPPV. Kot sem omenila, pri vas razmišljate o posameznem študentu in ste tudi zelo etični. Lahko se zanesem na vsakega profesorja, da bo pripravljen nuditi podporo. FPPV je dobra izbira, da razmišljaš več in širše.
 

Nazaj