Na izmenjavi smo gostili študentko Joano Jakimovsko iz Makedonije

Na izmenjavi smo gostili študentko Joano Jakimovsko iz Makedonije

Zakaj ste za izmenjavo izbrali Slovenijo in Fakulteto za poslovne vede, ki deluje v okviru Katoliškega inštituta?
Slovenijo sem izbrala za izmenjavo, ker je država z lepo naravo in kulturo. Ta država ima tako veliko ponuditi študentom. Fakulteto za poslovne vede, ki deluje v okviru Katoliškega inštituta pa sem izbrala, ker sem iskala fakulteto, ki bo ustrezala študiju v moji državi in ​​fakulteto, ki ponuja zanimive predmete s še bolj zanimivimi predavanji. Sprejela sem pravo odločitev, moje kratkoročno bivanje na vaši fakulteti je znatno prispevalo k obogatitvi mojih pogledov na poklic, ki ga študiram.
 
Kaj vam je bilo najbolj všeč med izmenjavo?
Definitivno študentsko življenje na splošno in način obravnave študentov v Ljubljani. Potem to mesto, kot rečeno, z zeleno dušo, odlično ohranjene zelene površine in naravo tudi v središču mestnega jedra. Uživala sem v slovenski narodni kuhinji.
 
Kaj ste pri sebi izboljšali?
Prvo so novonastala vseživljenjska prijateljstva. Ne le z novimi slovenskimi prijatelji, temveč tudi s sodelavci fakultete, drugimi študenti na izmenjavi, profesorji in mojo najbolj profesionalno in prijazno koordinatorko. Druga izboljšava se nanaša na moj poklicni cilj. Ta izmenjava mi je dala čas, da se natančno odločim, kdo in kaj želim biti. Tretja pa je moja osebna rast.
 
Kaj bi svojim kolegom priporočili, glede izmenjave na FPPV?
Kolege s svoje fakultete bom spodbudila k mobilnosti na Fakulteti za pravo in poslovne vede, ker ima ta fakulteta dobro organizirane, profesionalne in gostoljubne gostitelje, kakovostna predavanja, dostop do spletne knjižnice in priložnost za izmenjavo izkušenj s študenti iz več držav.

Nazaj