Naš študent Damjan poroča o opravljeni ERASMUS+ praksi v Milanu

Naš študent Damjan poroča o opravljeni ERASMUS+ praksi v Milanu

Od oktobra do decembra lani sem opravljal prakso v družinskem podjetju Botta Packaging iz Milana, ki proizvaja kartonasto embalažo in jo izvaža po Italiji in tudi drugod po Evropi in svetu. Tam sem delal v marketing oddelku kot tekstopisec, pisec objav za spletno stran in socialna omrežja, poleg tega pa sem urejal tudi podobo spletne strani. Poleg tega sem bil del projekta Frugal Innovation, ki smo ga razvili z drugimi praktikanti iz Indonezije, Vietnama, Indije in Kitajske ob mentorstvu direktorice marketinga v podjetju.

Na Erasmus+ spletni strani za prakse sem med široko ponudbo podjetij ali ustanov, ki ponujajo prakso po vsej Evropi izbral to podjetje, saj se mi je zdelo delo v marketingu za industrijski sektor zelo zanimivo, pa tudi zato ker govorim italijansko. Tudi glede dolžine prakse sem se dogovoril sam in je precej na osebnem dogovoru s podjetjem. Italijanščina je bil pogoj vendar smo večinoma govorili v angleščini. Pridobil sem veliko delovnih izkušenj ter izpopolnil angleški in italijanski jezik.

Praksa je izziv saj si moraš sam najti podjetje, stanovanje, ki sem ga našel na obrobju Milana kjer sem živel z ostalimi študenti. Izziv je tudi finančni, saj se brez svojih prihrankov poleg štipendije težko prebiješ skozi mesec v takšnem mestu.

Moja pričakovanja so bila ta, da izpopolnim jezike ter komunikacijo, za kar moram reči da se da pri Italijanih dobro naučiti, našel pa sem pravo podjetje za to.

Prav tako sem zelo zadovoljen s sodelovanjem Fakultete za pravo in poslovne vede, s katero sem brez težav uredil vse potrebne dokumente, pridobil štipendijo in se dogovoril vse potrebno s podjetjem.

Vsem priporočam, da se odločijo za to izkušnjo, če imajo možnost saj so takšne izkušnje zelo koristne in pomembne, tako s profesionalnega, kot osebnega vidika.

Nazaj