Naš študent Kristjan se je vrnil z ERASMUS mobilnosti na Portugalskem

Naš študent Kristjan se je vrnil z ERASMUS mobilnosti na Portugalskem

V šolskem letu 2020/21 sem drugi semester, od 01. 02. 2021 do 31. 05. 2021, preživel na Erasmus praksi pri podjetju Surfgasm LDA s Portugalske.

Od štirih mesecev sem en mesec bival v Caparici, dva meseca v Murfacemu in en mesec v petem nadstropju s teraso nad Bangladeško četrtjo centra Lizbone. Na praksi sem bil priča delovanju organizacije, opravljal gradbena dela in občasno surfal. Erasmus življenje je bilo na začetku zelo omejeno, potem pa se je vsak večer malce kršilo odloke. Šele meseca aprila je organizacija Erasmus Life Lisboa začela izvajati izlete. Udeležil sem se dneva, ko smo obiskali grajsko vas Obidos, in dneva, ko smo obiskali surfarsko mesto Nazare.

Vsak dan sem bil soočen z novim izzivom in vsak mesec priča novemu okolju. Zaradi korona pandemije, so bile na Portugalskem posebne razmere. Medtem, ko od februarja do aprila ni bilo dovoljeno uživati kakršnekoli pijače v javnih prostorih, se je konec maja v zeleni državi glasno in veselo slavilo nogometne zmage Chelsea in Sporting CP-ja.

Ta praksa mi je dala dovolj znanja, da ne bom več le planiral v življenju, temveč tudi ustvarjal in dokončal, karkoli si zamislim. Spoznal sem, da mi pogosto zmanjka vztrajnosti, pozornosti in določenih ciljev v življenju. Da sem redek človek, saj lahko govorim o prihodnosti, preteklosti ali trenutku.

Nazaj