Posnetek predavanja DDr. Klemna Jakliča ob otvoritvi naših novih prostorov

Posnetek predavanja DDr. Klemna Jakliča ob otvoritvi naših novih prostorov

V petek, 21. septembra 2018, smo otvorili nove prostore Fakultete za pravo in poslovne vede Katoliškega inštituta. Svečan dogodek smo začeli s podelitvijo zahval našima velikima dobrotnikoma: dr. Janezu A. Arnežu in g. Vinku Lipovcu. Po g. Arnežu smo na novo poimenovali knjižnico Katoliškega inštituta. G. Lipovec, ki se je prireditve tudi osebno udeležil, pa je bil v zahvalo deležen poimenovanja nove velike dvorane po njem in njegovi soprogi.

Temu, uvodnemu delu je sledilo predavanje ustavnega sodnika in sodelavca Fakultete za pravo in poslovne vede, DDr. Klemna Jakliča, s pomenljivim naslovom: Slovenija, pet minut pred dvanajsto.  

Tudi zaradi dejstva, da je ob polno zasedeni dvorani 130 poslušalcev z zanimanjem prislunilo predavanju, a smo jih morali v dneh pred predavanjem zaradi prostorskih omejitev z obžalovanjem zavrniti vsaj še enkrat toliko, smo veseli pravilnosti odločitve, da se je predavanje snemalo. Posnetek si je moč ogledati na tej povezavi, zanj in za celotno sodelovanje pri samem dogodku pa se lepo zahvaljujemo ekipi Nove24TV.

Nazaj