Uspešen obisk direktorja Katoliškega inštituta dr. Nagliča v ZDA

Uspešen obisk direktorja Katoliškega inštituta dr. Nagliča v ZDA

Direktor Katoliškega inštituta doc. dr. Andrej Naglič, se je 22. junija 2017 v Grand Rapidsu v Michiganu (ZDA) srečal z vodstvom Inštituta Acton, ki izobraževalno in raziskovalno deluje na področju ekonomije, etike in verske svobode. Srečal se je tudi s sodelavci Avstrijskega inštituta z Dunaja, ki promovira svobodno podjetniško pobudo, neločljivo povezano s socialno filozofijo.

Z ustanoviteljem in predsednikom Inštituta Acton duhovnikom dr. Robertom Siricom (na sliki tretji z leve), organizacijskim direktorjem g. Michaelom Severencem (na sliki prvi z leve) in direktorjem Inštituta Acton Rim g. Kishorom Jayabalanom (na sliki četrti z leve), se je dr. Naglič (na sliki drugi z leve) dogovoril za sodelovanje med Fakulteto za poslovne vede Katoliškega inštituta (FPPV) in izpostavo Inštituta Acton v Rimu. Sodelovanje se bo začelo v študijskem letu 2017/18 in bo obsegalo obiske tujih profesorjev ekonomije, prava in etike ter podjetnikov mednarodnih korporacij v Ljubljani. Sodelovanje bo obsegalo tudi izobraževalne in raziskovalne obiske profesorjev in študentov FPPV v Rimu in ZDA. Hkrati bo tovrstno sodelovanje vzpostavljeno z Avstrijskim inštitutom na Dunaju. Poslanstva FPPV, Inštituta Acton Rim in Avstrijskega inštituta na Dunaju se namreč ujemajo v prizadevanju za promoviranje svobodne podjetniške pobude kot človekove pravice in temeljne svoboščine, ki mora biti motivirana in kultivirana z vidika celostnega vrednostnega sistema, kot je družbeni nauk Katoliške Cerkve.

V okviru konference Acton University, ki je v Grand Rapidsu potekala od 20. do 24. junija 2017, se je dr. Naglič srečal tudi s predsednikom Fundacije Atlas iz Washingtona dr. Alexom Chafuenom, avtorjem številnih teoloških uspešnic prof. dr. Scottom Hahnom in drugimi predstavniki univerz ter institutov iz Evrope in ZDA.

Nazaj