izredni študij prava
Predstavitev študija na FPE v radijski oddaji
PREBERI VEČ
Video predstavitev FPE
PREBERI VEČ

Študij na Fakulteti za pravo in ekonomijo se krepi


Smo sicer mlada visokošolska ustanova, vendar se vcepljamo v večstoletno tradicijo katoliških univerz, kamor sodijo tudi začetki visokošolskega študija na Slovenskem. Danes nam dela družbo nad 300 katoliških univerz po vsem svetu in čez 1000 drugih katoliških visokošolskih ustanov. Tako predstavlja katoliško visoko šolstvo v svetu pomembno intelektualno moč. 

Obstoječima študijskima programoma izredni (redni) študij ekonomije in poslovnih ved dodajamo nov magistrski študijski program za nove generacije pravnikov. Dodiplomski študij ekonomije traja 3 leta in obsega 180 točk, magistrska študija (izredni in redni študij prava in poslovnih ved) pa trajata dve leti. Trudimo se omogočiti pridobitev kvalitetnega znanja in pestre možnosti mednarodnih izmenjav v sklopu programov ERASMUS+ kot tudi izmenjav med katoliškimi univerzami z vsega sveta. Verjamemo, da vam bo študij prava, ekonomije in poslovnih ved pri nas v zadovoljstvo in da boste tudi z našo pomočjo uspeli izgraditi lepe temelje za vaš osebni in poslovni razvoj.

Preverite

Seznam predavanj za študijsko leto 2023/2024

KATOLIŠKI INŠTITUT FAKULTETA ZA PRAVO IN EKONOMIJO

Prenesi zgibanko

Promocijska zgibanka Fakultete za pravo in ekonomijo

V zgibanki najdete temeljne informacije o študiju ekonomije, poslovnih ved in prava na Fakulteti za pravo in ekonomijo. Če vas zanima univerzitetni študij ekonomije, magistrski študij poslovnih ved ali magistrski študij prava, potem je lahko FPE pravi naslov za vas. Delamo v majhnih skupinah in se posvečamo vsakemu študentu posebej. Pri nas ne boste številka v okolju množice študentov, temveč oseba z imenom in priimkom. Fakulteta ima veliko mednarodnih povezav in vsakomur je omogočena izkušnja v mednarodnem okolju preko programov Erasmus in preko mreže katoliških univerz po svetu.

Prenesi zgibanko

AKTUALNO NA FPE

26.02.2024
Intervju z Filipom Firbasom na strani Aleteia.
PREBERI VEČ
03.01.2024
Z velikim veseljem napovedujemo nadaljevanje uspešnih dogodkov AD FONTES, ki so v iztekajočem se letu navdušili številne obiskovalce. Vabimo vas, da se nam pridružite in se prepustite intelektualni misli ter živahni debati z vrhunskim gostom.
PREBERI VEČ
06.11.2023
Ob začetku novega študijskega leta z velikim veseljem napovedujemo nadaljevanje uspešnih dogodkov AD FONTES, ki so v lanskem letu navdušili številne obiskovalce.
PREBERI VEČ

DOGODKI

20.12.2023
Koledarsko leto se približuje koncu, zato je primerno, da ga tudi zaključimo slovesno in radostno.
PREBERI VEČ
29.11.2023
Legal Argumentation and Rhetoric in the Age of AI
12th LEGARG 2023 Conference Program
30 November & 1 December 2023
PREBERI VEČ

PRIJAVa NA E-novice

Bodite obveščeni o aktualnih dogodkih in novostih na FPE.
Od 25. maja 2018 bomo vaše podatke obravnavali v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR - General Data Protection Regulation).