Fama actorum Katoliškega inštituta marec - julij 2017

Spoštovani!

Najnovejša dogajanja na Fakulteti za pravo in poslovne vede:

  • Začenja se novo vpisno obdobje: FPPV je pripravila akcijo za pridne, poštene in bistre bodoče študente
  • Dobrodošli na prenovljeni spletni strani
  • S križarjenja po Ljubljanici
  • Izšla je nova številka Res novae
  • Obisk direktorja dr. Nagliča v ZDA
  • Krepimo mednarodno sodelovanje
  • Nov predavatelj na FPPV: prof. dr. Andrej Fink

Začenja se novo vpisno obdobje

Fakulteta za pravo in poslovne vede je pripravila akcijo za pridne, poštene in bistre bodoče študente. Poiščite nas in izvedeli boste, kako.Dobrodošli na prenovljeni spletni strani Fakultete za pravo in poslovne vede

Z novim razvojnim obdobjem smo na Fakulteti za pravo in poslovne vede prenovili spletno stran. Spremljate nas lahko tudi preko družbenih omrežij Facebook in LinkedIn.S križarjenja po Ljubljanici

V ponedeljek, 22.maja smo se študenti in sodelavci Fakultete za pravo in poslovne vede odpravili na izlet po Ljubljanici. Ob čudovitem vremenu, v krasnem okolju porečja Ljubljanice smo preživeli lepo in zabavno popoldne ter na koncu sklenili, da takšen izlet ponovimo tudi prihodnje leto! Več fotografij na naši Facebook strani.Obisk direktorja dr. Nagliča v ZDA

Direktor Katoliškega inštituta doc. dr. Andrej Naglič, se je 22. junija 2017 v Grand Rapidsu v Michiganu (ZDA) srečal z vodstvom Inštituta Acton, ki izobraževalno in raziskovalno deluje na področju ekonomije, etike in verske svobode. Srečal se je tudi s sodelavci Avstrijskega inštituta z Dunaja, ki promovira svobodno podjetniško pobudo, neločljivo povezano s socialno filozofijo.

Z ustanoviteljem in predsednikom Inštituta Acton duhovnikom dr. Robertom Siricom (na sliki tretji z leve), organizacijskim direktorjem g. Michaelom Severencem (na sliki prvi z leve) in direktorjem Inštituta Acton Rim g. Kishorom Jayabalanom (na sliki četrti z leve), se je dr. Naglič (na sliki drugi z leve) dogovoril za sodelovanje med Fakulteto za poslovne vede Katoliškega inštituta (FPPV) in izpostavo Inštituta Acton v Rimu.

Sodelovanje se bo začelo v študijskem letu 2017/18 in bo obsegalo obiske tujih profesorjev ekonomije, prava in etike ter podjetnikov mednarodnih korporacij v Ljubljani. Sodelovanje bo obsegalo tudi izobraževalne in raziskovalne obiske profesorjev in študentov FPPV v Rimu in ZDA. Hkrati bo tovrstno sodelovanje vzpostavljeno z Avstrijskim inštitutom na Dunaju. Poslanstva FPPV, Inštituta Acton Rim in Avstrijskega inštituta na Dunaju se namreč ujemajo v prizadevanju za promoviranje svobodne podjetniške pobude kot človekove pravice in temeljne svoboščine, ki mora biti motivirana in kultivirana z vidika celostnega vrednostnega sistema, kot je družbeni nauk Katoliške Cerkve.

V okviru konference Acton University, ki je v Grand Rapidsu potekala od 20. do 24. junija 2017, se je dr. Naglič srečal tudi s predsednikom Fundacije Atlas iz Washingtona dr. Alexom Chafuenom, avtorjem številnih teoloških uspešnic prof. dr. Scottom Hahnom in drugimi predstavniki univerz ter institutov iz Evrope in ZDA.Krepimo mednarodno sodelovanje

Na Fakulteti za pravo in poslovne vede krepimo mednarodno sodelovanje. V zadnjem obdobju smo sodelovanje razširili z naslednjimi programi:

  • Double-degree z UIC, Barcelona (Master in Entrepreneurship, Venture Capital and Private Equity)
  • Erasmus pogodbe: Zagreb School of Economics and Management, Stefan cel Mare University (Romunija)
  • Vstop v CEEPUS mrežo CIII-RS-1011-02-1617: »Fostering sustainable partnership between academia and industry in improving applicability of logistics thinking«. Partnerji v mreži so poleg FPPV še: University of Zagreb, University of Rijeka (Croatia), Institute of Technology and Business in Ceske Budejovice, Tomas Bata University in Zlín (Czech Republic), University of Novi Sad, University of Belgrade (Serbia), University of Žilina, Technical University in Košice (Slovakia)

Nov predavatelj na FPPV: prof. dr. Andrej Fink

Andrej Fink je doktor pravnih znanosti. Pravnik za področje Teorije o državi, Ustavnega in Mednarodnega prava, ter Mednarodnih odnosov. Diplomiral je na Pravni fakulteti državne Univerze v Buenos Airesu, Argentina. Doktorat znanosti je dosegel na Pravni fakulteti Univerze Complutense v Madridu, Španija. Poleg tega je v Madridu študiral tudi Politično sociologijo, Mednarodne odnose in Zunanjo trgovino. Diplomiral je tudi kot prevajalec za španski jezik na Pravni fakulteti Univerze v Buenos Airesu. Na Višji vojaški šoli je tudi diplomiral v strategiji.

Njegove delavne izkušnje obsegajo tridesetletno odvetniško in prevajalsko prakso. Prav tako tudi dvajsetletno prakso na zveznem Ministrstvu za pravosodje v Argentini.

Na državni Univerzi v Buenos Airesu je bil trideset let redni profesor na Pravni fakulteti za predmet Teorija o državi, ki je vključeval tudi zgodovino politične misli. Na zasebni Katoliški Univerzi v Buenos Airesu je pa petintrideset let, tudi kot redni profesor poučeval Mednarodno javno pravo, Mednarodne odnose in Zgodovino mednarodnih odnosov. Na tej Univerzi je bil imenovan za zaslužnega profesorja.

V Sloveniji, v Argentini in v Španiji ima objavljenih mnogo študij, člankov in predavanj.

ZAHVALA DONATORJEM IN PODPORNIKOM:
Zahvaljujemo se vsem donatorjem in podpornikom ustanavljanja Katoliške univerze na Slovenskem z željo, da ostanete z nami tudi vnaprej. Skupaj z Vašo pomočjo lahko postavimo trdno Katoliško univerzo, ki bo poznana kot spoštljiva izobraževalna ustanova najvišje kakovosti po zgledu najboljših katoliških univerz. Pomagate nam lahko z vašim prispevkom neposredno preko spleta, tako da s klikom sledite povezavi na spodnji sliki oziroma tako, da nas neposredno kontaktirate na .