Bobek, Vito

Prof. dr. Bobek, Vito

Predmeti Davčni sistem in finančna politika, Javne finance in davki, Analiza poslovanja organizacij
Prof. dr. Vito Bobek deluje kot profesor mednarodnega managementa na Univerzi za uporabne znanosti FH Joanneum (Gradec, Avstrija). V svoji akademski karieri je objavil več kot 400 bibliografskih enot in obiskal 22 univerz po vsem svetu kot gostujoči profesor. Je član uredniškega odbora v petih mednarodnih revijah in založniškem podjetju Intech v Londonu.

Ima dolgoletne izkušnje delovanja v akademskem svetu, v svetovanju in v podjetništvu. Leta 2010 je ustanovil svetovalno podjetje Palemid, kjer je vodil 20 velikih projektov, kot sta npr. Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija (2014 - 2020) in izboljšanje zmogljivosti za srbsko zbornico izvršiteljev. Sodeloval je tudi v številnih mednarodnih projektih v Italiji, Nemčiji, Združenem kraljestvu, ZDA, Španiji, Turčiji, Franciji, Romuniji, Hrvaški, Črni gori, Maleziji in na Kitajskem. Je tudi soustanovitelj Visoke šole za regionalni management AREMA v Sloveniji. V zadnjih 17 letih je bil tudi član nadzornega sveta KBM Infond DZU. Od leta 2017 je podpredsednik družbe Save-Ideas.com.

Na svojih prejšnjih funkcijah je deloval kot član Team Europe Slovenija, član Akademske strokovne skupine pri Komisiji EU (DG za izobraževanje) za ocenjevanje projektov Socrates / Erasmus, kot svetovalec ministra za ekonomske odnose in razvoj Slovenije glede strategije mednarodnih ekonomskih odnosov ter kot kolumnist v dnevniku Večer.
Bobek.jpg