Malačič, Iztok

Asist. mag. Malačič, Iztok

Predmeti Uvod v razumevanje organizacije
Kontakt
Mag. Iztok Malačič je poslovnež z 20-letnimi izkušnjami na področju vodenja mednarodnih podjetij, prodaje, financ in korporativnega upravljanja. Usposobljen je za prestrukturiranje podjetij, trženje, optimizacijo poslovnih procesov, korporativne finance in kontroling. Leta 2001 je magistriral s področja organizacije in poslovodenja na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je tudi diplomiral iz financ in bančništva.

Zadnja leta je bil član ožjega vodstva proizvajalca športne obutve Alpina, odgovoren za korporativno upravljanje in prestrukturiranje, pred tem pa direktor financ in računovodstva v istem podjetju. Bil je tudi finančni direktor biotehnološkega podjetja BIA Separations, direktor prodaje in trženja obutvenega podjetja Peko, finančni direktor za Slovenijo in Hrvaško v največjem svetovnem javno transportnem podjetju Veolia Transport, predsednik uprave ter član uprave letalskega prevoznika Adria Airways in pomočnik generalnega direktorja RTV Slovenija, odgovoren za trženje in odnose z javnostjo. Bil je član izvršnega odbora Evropskega združenja TV in radijskih prodajnih hiš EGTA iz Bruslja ter sodeloval z nemškim podjetjem za poslovno svetovanje Roland Berger & Partner. Je lastnik in svetovalec v družinskem svetovalnem podjetju, ki izvaja projekte na področju poslovnega prestrukturiranja, projektnega vodenja, uvajanja sistemov kakovosti ISO 9001 in optimizacije poslovnih procesov. Je mojster Shotokan karateja in član izvršnega odbora Slovenske zveze tradicionalnega karateja.

Avgusta 2019 je bil izvoljen v naziv asistenta za področje Management ter trženje in odnosi z deležniki. Na univerzi UCV v Valenciji (Španija) je leta 2021 vpisal doktorski študij in pod mentorstvom dr. Zorana Vaupota pripravlja doktorsko nalogo na področju 'Izzivov razvoja družbenih ved v XXI. stoletju'.
malacic.jpg