Trampuš, Sonja

Dr. Trampuš, Sonja

Predmeti Poslovna angleščina 1, Poslovna angleščina 2
Kontakt

Dr. Sonja Trampuš (PhD) je specialistka za strokovno angleščino, ki jo uči že več kot dvajset let. Dragocene izkušnje si je v glavnem nabirala v Nemčiji in Avstriji, kjer je učila zaposlene v podjetjih in študente v raznih poslovnih šolah in fakultetah, na vseh stopnjah. Predvsem v Nemčiji, kjer se je naučila tehnik poučevanja strokovne angleščine, je učila tudi tehnično angleščino. Na Poslovni akademiji v Salzburgu je izpeljala avtorsko raziskavo med študenti dvojezičnih študijskih programov. Ta raziskava je bila temelj njene doktorske disertacije na Univerzi v Dortmundu, kjer je doktorirala leta 2009 iz dvojezičnega poučevanja strokovnega jezika z Magna cum Laude.

Posveča se predvsem učenju govorjenja angleškega jezika v raznih strokah predvsem v podjetjih in različnih poslovnih šolah. Med drugim uči predvsem finančnike, razne podjetnike, pravnike, strokovnjake za stike z javnostjo, politike, arhitekte, novinarje, strojnike, nepremičninarje, računovodje, terapevte, računalničarje, različne inženirje, zdravnike, kemike in še kakšna stroka bi se v vseh teh letih našla. Raziskuje in izvaja tehnike čim hitrejšega osvajanja govorjenja angleščine za odrasle v alfa stanju.

Je uradna ocenjevalka na ustnih izpitih iz angleškega jezika Univerze v Cambridge-u (Speaking Examiner). Posameznike pripravlja na mednarodne Cambridge izpite iz angleškega jezika, predvsem CAE (Certificate in Advanced English), BEC (Business English Certificates) in ILEC (International Legal English Certificate). Reference iz poučevanja strokovne angleščine: Šole: FOM Düsseldorf, Comcave College GmbH Dortmund, Universität Dortmund, TÜV NORD Bildung Benedict School Bochum, HAK 1 Salzburg, Ekonomska fakulteta v Ljubljani.

Podjetja: Evonik Industries AG Essen in Marl; G Data AG Bochum; Carl Bechem GmbH Hagen; Schenk Tanktransport Deutschland GmbH Gelsenkirchen, Helios d.o.o. Domžale, Adriatic Slovenica d.d., IB Interbilanz Consulting d.o.o. Ljubljana, Lindstrom d.o.o Logatec.

img_4756.jpg