Čepar, Žiga

Prof. dr. Čepar, Žiga

Predmeti Temelji makro in mikro ekonomije, Pravni in etični temelji svobodnega podjetništva, Mednarodno poslovanje, Gospodarjenje sodobnega podjetja
Kontakt
Šifra raziskovalca26111
BibliografijaSicris
Učenjak

Prof. dr. Žiga Čepar, rojen leta 1976 v Ljubljani, je diplomiral na Univerzi v Ljubljani (UL), Ekonomska fakulteta. Leta 2009 je doktoriral na področju managementa na Univerzi na Primorskem (UP), Fakulteta za management, za kar je od UP prejel nagrado »Srečko Kosovel« za najboljšo doktorsko disertacijo.

Najprej je bil zaposlen v banki »Nova Ljubljanska banka d.d.« v sektorju za poslovanje s finančnimi institucijami in mednarodno poslovanje. Na UP, kjer je zaposlen od leta 2004, sedaj dela na mestu izrednega profesorja in predava predmete prve stopnje izobraževanja Ekonomika podjetja in Uvod v ekonomijo kakor tudi predmete druge stopnje izobraževanja Mikroekonomija, Makroekonomija, Ekonomska politika in Mednarodna ekonomika. Kot zunanji sodelavec je poučeval tudi na UL, UM ter na Gea College. Leta 2011 je kot gostujoči predavatelj v angleškem jeziku predaval celo-semestrski predmet Business Economics na Slovak University of Agriculture v Nitri, Faculty of Economics and Management. Trenutno je kot izredni profesor dopolnilno zaposlen tudi na Fakulteti za pravo in poslovne vede pri Katoliškem Inštitutu.

Njegovo raziskovanje ter znanstvene objave so vezane predvsem na področje demografije ter ekonomije. Z znanstvenim prispevkom se je udeležil številnih mednarodnih znanstvenih konferenc ter objavil 16 izvirnih znanstvenih člankov, 1 poljudni članek, znanstveno monografijo ter druge enote vključno z visokošolskimi učbeniki. Ima 11 citatov v WoS in Scopus.

cepar_ziga_3.jpg